OM BADSTUFERGEN

HISTORIEN

BADSTUFERGEN – et ordspill på Badstøferja eller Badstøfosen som fergen som går mellom Horten og Moss heter. BADSTUFERGEN skal være et hjem for gode badstu- og badeopplevelser på Mjøsa. Vi har valgt å heve standarden på valg av materialer og byggteknisk konstruksjon slik at Badstufergen skal fremstå som en ettertraktet badstu alle ønsker å benytte seg av.

Ideen om å åpne flytende badstu i Lillehammer startet høsten 2020 etter å ha blitt inspirert av andre badstuprosjekt rundt om i landet. Etter mye sondering om hvor den beste plassen å fortøye en flytende badstue kunne være startet vi prosessen med å søke Lillehammer Kommune i oktober. I mars 2021 stiftet vi BADSTUFERGEN AS og var i godt samarbeid med Lillehammer kommune.

Flytepontongene ankom i slutten av mai og i begynnelsen av juli begynte vi å bygge selve flåta på Vingromsdammen. Det tok ikke lang tid før Harald fikk bekreftet ankelbrudd og byggeprosessen ble utsatt til slutten av august. Når vi endelig kom i gang igjen innså vi at flåta måtte forsterkes med langsgående stålbjelker som vi måtte sveise selv Dette forlenget bygge prosessen med noen uker før vi i slutten av september har ferdig bygget flåte som kranes ut på Mjøsa og slepes med båt til Båthavna på Vingnes.

  • BADSTUFERGEN holdes flytende av 22x Pollyflytelementer som gir en oppdrift på 6.000kg
  • Flåta er bygd i 2»8» bjelkelag avstivet med 4 langsgående stålbjelker og dekket med terrassebord.
  • Badstuen har reisverkskonstruksjon i 2»4» med pultak og trefiberisolasjon i tak og vegger for å holde godt på varmen.
  • Panelet i badstuen er laget av kvistfri osp

Vi bruker fra starten av oktober til slutten av desember på å ferdigstille selve badstuen. 30. november gjorde vi et forsøk på å flytte BADSTUFERGEN over til den gamle Skibladnerbryggen ved å hakke oss gjennom isen. Det tok en brå slutt idet Morten falt igjennom isen og vi måtte snu for å komme tilbake til trygg grunn. Da frøs vi fast i isen i båthavna på Vingnes og ble derfor liggende der denne sesongen. BADSTUFERGEN ble offisielt åpnet for publikum 22. desember.

TEAMET

Morten og Harald er to glade gründere med lidenskap for båtliv, opplevelser og som ønsker mer liv langs vannkanten i Lillehammer. Til sammen har vi hatt så mange handymanprosjekter at vi følte oss sikre på at vi sammen kunne designe og bygge Badstufergen på egenhånd.

Harald

Daglig leder

Harald flyttet til Lillehammer i 2009 og har etter endt mastergrad i innovasjon livnært seg på å starte og drive aktivitetsselskapet Team Kreaktiv AS. Har bygd egen hytte på Flå samt pusset opp et hus og to leiligheter.

Morten

Badstumester 

Morten har lang fartstid fra utelivsbransjen i Lillehammer med drift av restaurant og utestedet Nikkers. Har pusset opp to leiligheter samt Nikkers i flere omganger,


English

Select language

[[recommendation]]

English

Select language